Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Octyldodecanol

Název: Octyldodecanol, Oktyldodekanol

Hodnocení:  velmi dobre

Známka jako ve škole: 2

Octyldodecanol je látka, konkrétně mastný alkohol, která pochází z rostlinných olejů. Jde o průhlednou kapalinu, ktrerá se využívá jako změkčovadlo, rozpouštědlo, emulgátor a vonná látka. Jedná se o přírodní alternativu k ropným silikonům.

Do kosmetiky se Octyldodecanol přidává kvůli svým zvlhčujícím vlastnostem. Najdete jej v tělových a pleťových krémech, dekorativní kosmetice i v intimní péči. Octyldodecanol je vhodný pro všechny typy pleti a je vhodný pro vegany a vegetariány.