Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Gossypium Hirsetum Extract

Názvy: Gossypium Hirsetum Extract, Bavlník bylinný, Cotton

Hodnocenívyborne

Známka jako ve škole: 1

Gossypium Hirsetum neboli bavlník bylinný je znám již od starého Egypta. Používá se ve farmaceutické, kosmetickém a oděvním průmyslu. Ze semen bavlníku se lisuje rostlinný olej. Tento olej je bohatý na vitamín E a omega 6. 

V kosmetice se používá pro své zjemňující a antioxidační účinky. Antioxidanty chrání před volnými radikály a předčasnému stárnutí. Pokožku vyživují, hojicí, hydratují a zjemňují. Navíc dodává pleti potřebnou elasticitu a přidává se do anti-age produktů.