Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Elaeis Guineensis

Názvy: Elaeis Guineensis, Hydrogenated Palm oil, Palm oil, Palmový olej, Palm kernel oil, Palma olejná

Hodnocenívyborne

Známka jako ve škole: 1

 

Palmový olej se získává ze semen palmy olejné. Tento olej se používá v kosmetice, ekodrogerii, potravinářství či při výrobě biopaliv. Je světle žlutý a neobsahuje žádný cholesterol.

I když pěstování palmového oleje je kontroverzí téma, má palmový olej i blahodárné účinky. Obsahuje velké množství karotenoidů a je silným antioxidantem. Navíc obsahuje vitamín E a tokoferoly. V kosmetickém a lékárenském průmyslu se používá na hojivé a protizánětlivé masti a je velmi vhodný na suchou, podrážděnou pokožku. Navíc je vhodný i pro lupenkáře a chrání před předčasným stárnutím.