Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Copernicia Cerifera cera

Názvy: Copernicia Cerifera cera, Karnaubský vosk, Copernicia cerifera 

Hodnocenívyborne

Známka jako ve škole: 1+

Karnaubský vosk pochází z plamového stromu. Má nažloutlou barvu a používá se v kosmetickém a potravinářském průmyslu. V kosmetice se používá hlavně jako stabilizátor.

Karnaubský vosk je vhodný pro všechny typy pleti, ale nejvíce se hodí pro velmi citlivou pokožku. Je totiž hypoalergenní. Karnaubský vosk navíc chrání před nepříznivými vlivy okolního prostředí, jelikož na pokožce vytvoří ochranou vrstvu.