Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Cocos Nucifera Oil

Názvy: Cocos Nucifera Oil, Coconut oil, Kokosový olej

Hodnocenívyborne

Známka jako ve škole: 1+

Cocos Nucifera neboli Kokosovník ořechoplodý se používá v potravinářském, kosmetickém průmyslu a v lidovém léčitelství. Kokosový olej má světlou mléčnou barvu a lehkou konzistenci. Tuhne již při teplotách kolem 20 °C.

V kosmetickém průmyslu se používá pro své antiseptické, antimikrobiální, protizánětlivé a detoxikační účinky. Navíc je antioxidantem a chrání před volnými radikály a předčasnému stárnutí. Je vhodný pro všechny typy pleti i pro citlivou či problematickou. Rychle se vstřebává a působí proti stárnutí pokožky. Navíc pleť i vlasy posiluje, zpevňuje, chrání a zjemňuje. Je vhodným i jako bojovník proti lupům, opruzeninám a kvasinkám.