Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Carrageenan

Názvy: Carrageenan, Karagenan

Hodnocenívyborne

Známka jako ve škole: 1

Carrageenan je látka, která se získává z červených řas. Karagenan se používá v kosmetické, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Karagenan je v podstatě rostlinná alternativa k vepřové želatině. Je vhodná pro vegany a vegetariány. 

V kosmetice se uplatňuje kvůli svým minerálům jako je hořčík, mangan, vápník a zinek. Navíc má hydratační a zjemňující účinky. Ve vlasové kosmetice usnadňuje rozčesávání a posiluje vlasovou strukturu. Vlasy mají obnovenou elasticitu, jsou lesklé a hladké.