Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Butyrospermum parkii butter

Názvy: Butyrospermum parkii butter, Shea Butter, Karité, Bambucké máslo

Hodnocenívyborne

Známka jako ve škole: 1+

Bambucké máslo má žlutou barvu a získává se z stromu Máslovník africký nebo Butyrospermum parkii. Používá se hojně v kosmetickém průmyslu, ale i v potravinářském. V kosmetice se používá v krémech či u tělových mlék, balzámů na rty, rtěnek, kondicionéru atd.

Bambucké máslo je vhodné pro náročnou a suchou pokožku. Navíc má hojivé účinky a tudíž se hodí i k ošetření ran, jizev, strií a popraskané kůže. Díky svému jemnému složení je navíc vhodný i pro ekzematiky a děti. Pokožku hydratuje, zjemňuje a zároveň ji dodá ochranou vrstvu před nepříznivými vlivy okolí.