Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Benzyl Salicylate

Název: Benzyl Salicylate, Benzyl salicytát

Hodnocení:  velmi dobre

Známka jako ve škole: 2

Benzyl Salicylate je látka, která se získává z benzyl alkoholu a kyseliny salicylové. Tato látka se také přirozeně vyskytuje v éterických olejích. Je to bezbarvá kapalina, která má sladkou květovou vůni. 

V kosmetice se používá protože odráží UV záření a chrání pokožku před slunečním zářením. Navíc má antioxidační účinky, a tedy bojuje proti předčasnému stárnutí. Benzyl Salicylate je alergen a může vyvolat alergickou reakci.