Osobní odběr v Zásilkovně máte vždy zdarma! Doprava na adresu za 25,- Kč!

Opunciový olej má blahodárné účinky na lidský organismus

Uvnitř lahodných plodů opuncie jsou semínka obsahující olej s různými druhy mastných kyselin, fenoly a živinami, jako jsou vitamín E, fytosteroly a antioxidanty. V současné době se opunciový olej používá především na pleť, protože je vhodný pro všechny typy pletí, tedy jak na aknózní, tak i na suchou.

Opunciový olej není esenciální. Používá se běžně jako nosný olej k ředění silnějších esenciálních olejů nebo jednoduše samostatně na pokožku.

Co je to opuncie?

Opuncie je kaktus, známý také jako nopál, a roste v některých částech Ameriky, Austrálie i na Blízkém východě, dále také ve Středomoří a na Karibských ostrovech. Přestože lidé konzumují sladké růžové plody tohoto kaktusu již stovky let, opuncie byly teprve nedávno označeny za superpotravinu. Zmírňují záněty a snižují hladinu cukru v krvi u lidí s cukrovkou 2. typu.

Staybio-opunciovy-olej-bio-prirodni-kosmetika-3

Jaké výhody má opunciový olej?

Používá se zejména na pleť, také má antioxidační a antibakteriální vlastnosti. Antioxidanty zabraňují tomu, aby byla pokožka poškozená sluncem či dalšími stresovými faktory, a oddalují proces stárnutí. Antibakteriální látky jsou zase známé tím, že čistí pleť a zabraňují vzniku akné.

Opunciový olej má v sobě spoustu kyseliny linolové, jež pomáhá pokožce zadržovat vodu, a tím pádem ji udržuje dostatečně hydratovanou.

Jak se opunciový olej používá?

Olej najdete v obchodech se zdravou výživou, případně na internetu. Dávejte si pozor, aby se jednalo o výrobky obsahující 100% čistý opunciový olej. Stejně tak si všímejte i označení, protože nerafinované, lisované za studena, panenské a BIO oleje jsou kvalitnější než ty, které taková označení nemají.

Pokud chcete používat neředěný opunciový olej, nakapejte jednu až dvě kapky do dlaně a jemně je vetřete do pokožky. Jestliže ho však chcete využít jako nosný olej, smíchejte ho s několika kapkami vybraného esenciálního oleje. Množství přidaného esenciálního oleje určí sílu olejové směsi.

Oleje jsou lepší volbou než konvenční kosmetika, protože neobsahují chemické složky a další nevhodné složky, které mohou pokožku naopak dráždit.

Opunciový olej můžete nakoupit na stránkách Staybio, kde najdete přírodní kosmetiku za příznivé ceny. Stránky najdete zdeStaybio-opunciovy-olej-bio-prirodni-kosmetika-2